Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Waarom zijn mensen geneigd om in een god (of iets anders) te geloven?

  17 Mar 2018

  Waarom zijn mensen geneigd om in een god (of iets anders) te geloven? Wij mensen zijn geneigd om te geloven in onverklaarbare dingen. Maar waarom eigenlijk? We denken graag van onszelf dat we heel rationeel zijn. Maar als je kritisch naar je eigen gedrag of dat van anderen gaat kijken, kom je al snel tot de conclusie dat dat toch niet helemaal waar is. Want waarom doe je […]Het bericht Waarom zijn mensen geneigd om in een god (of iets anders) te geloven? verscheen eerst op Scientias.nl.

 • De anticonceptiepil voor mannen lijkt er nu toch echt aan te komen

  16 Mar 2018

  De anticonceptiepil voor mannen lijkt er nu toch echt aan te komen Onderzoekers denken de pil over vijf tot tien jaar op de markt te brengen. De mannenpil komt eraan. Dat laten onderzoekers van de Monash University weten. “We zijn dichter bij het ontwikkelen van een gemakkelijk, veilig en effectief, hormoonvrij oraal anticonceptiemiddel voor mannen,” stelt onderzoeker Sab Ventura. Eiwitten Ventura en collega’s hebben eerder aangetoond dat […]Het bericht De anticonceptiepil voor mannen lijkt er nu toch echt aan te komen verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Nederlander slaapt onvoldoende en ongezond

  15 Mar 2018

  74 procent van de Nederlanders slaapt minder dan de aanbevolen 7,5 uur per nacht. En 34 procent van hen voelt zich slaperig na het opstaan, zo blijkt uit onderzoek in aanloop naar de Internationale Dag van de Slaap op 16 maart. Ook blijkt een groot deel van de mensen met slaapapneu hier niets aan te doen.

 • Vrouwen met meer kinderen verliezen vaak meer tanden

  14 Mar 2018

  Vrouwen met meer kinderen verliezen vaak meer tanden Zit er dan toch een kern van waarheid in het bakerpraatje dat elk kind een tand kost? Voor het eerst hebben onderzoekers het verband tussen het aantal kinderen en het tandverlies van de moeder serieus onderzocht. En de resultaten suggereren voorzichtig dat er een verband is tussen het aantal kinderen dat een vrouw krijgt en […]Het bericht Vrouwen met meer kinderen verliezen vaak meer tanden verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Stephen Hawking op 76-jarige leeftijd overleden

  14 Mar 2018

  Stephen Hawking op 76-jarige leeftijd overleden En daarmee zijn we een briljante onderzoeker kwijtgeraakt. Professor Stephen Hawking is vandaag – 14 maart – op 76-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de universiteit van Cambridge bekend. Hij laat drie kinderen en drie kleinkinderen achter. Groot verlies De dood van Hawking is een groot verlies voor de wetenschap. De professor wordt gezien als één […]Het bericht Stephen Hawking op 76-jarige leeftijd overleden verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Ontstaan delier verder ontrafeld

  13 Mar 2018

  Een op de drie ouderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, krijgt te maken met een delirium. Het doormaken van een delier heeft vaak ernstige gevolgen. Over het ontstaan van een delier is nog veel onduidelijk, maar dr. Angelique Egberts van het Erasmus MC heeft ontdekt dat een bepaalde soort medicatie, een ontregeld immuunsysteem en een verstoring van de signaaloverdracht in de hersenen dragen bijdragen aan het ontstaan van een delirium.

 • De meest succesvolle mensen op aarde zijn niet de meest getalenteerde

  12 Mar 2018

  De meest succesvolle mensen op aarde zijn niet de meest getalenteerde Ze hebben namelijk vooral een hoop geluk gehad. De aarde telt behoorlijk wat succesvolle, schatrijke mensen. Maar wat is nu het geheim van hun succes? In de westerse cultuur zijn we sterk geneigd om hun succes toe te schrijven aan persoonlijke eigenschappen, zoals talent, intelligentie of bepaalde vaardigheden. Of we stellen dat iemand een harde […]Het bericht De meest succesvolle mensen op aarde zijn niet de meest getalenteerde verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Empathie zit deels in de genen

  12 Mar 2018

  Empathie zit deels in de genen En is dus blijkbaar niet alleen het resultaat van opvoeding en ervaringen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Cambridge. De onderzoekers maakten voor hun studie gebruik van data afkomstig van 23andMe: een bedrijf waar je je DNA kunt laten analyseren. De dataset bevatte informatie van zo’n 46.000 klanten die niet alleen […]Het bericht Empathie zit deels in de genen verscheen eerst op Scientias.nl.

 • Weerzinwekkend eten aantrekkelijker in tweede taal

  5 Mar 2018

  Insecten zijn een duurzamere bron van eiwitten dan vlees, maar zelfs milieubewuste consumenten moeten eerst hun weerzin overwinnen om ze te eten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat mensen eerder bereid zijn ze te eten of iets 'walgelijks' te eten of te drinken wanneer ze benoemd worden in een andere taal.

 • UMC wil meer geld voor onderzoek naar darmkanker

  5 Mar 2018

  Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Maar er doen te weinig patiënten mee met onderzoek naar nieuwe behandelingen en er is bovendien te weinig geld beschikbaar. Dat zegt UMC Utrecht-arts Miriam Koopman.

 • Gezondheidsraad adviseert 60-plussers vaccinatie tegen pneumokokken

  28 Feb 2018

  De gezondheidsraad adviseert ouderen vanaf 60 jaar zich iedere vijf jaar te laten vaccineren tegen pneumokokken, met een laatste keer op 75-jarige leeftijd. Dat schrijft de raad aan het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel niet alle ziekte door pneumokken met vaccinatie uitgebannen wordt, kan wel een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden voorkomen.

 • Vrouwen hebben liever een vrouwelijke huisarts

  15 Feb 2018

  60 procent van de jonge vrouwen (tot 40 jaar) heeft liever een vrouwelijke huisarts dan een mannelijke huisarts. Vooral bij specifieke klachten geven veel vrouwen de voorkeur aan een vrouw.

 • Tegenpolen trekken elkaar echt aan in de liefde

  13 Feb 2018

  Tegenpolen trekken elkaar aan in de liefde, zo luidt de volkswijsheid. Dat fenomeen zou zomaar terug zijn te voeren op ons DNA, blijkt uit een liefdesexperiment dat LUMC-onderzoekers afgelopen zomer uitvoerden op muziekfestival Lowlands.

 • Consumentenbond: dieetadvies vaak slecht

  9 Feb 2018

  Gewichtsconsulenten vragen vaak niet naar het eetpatroon van hun klant, houden zich niet aan de (huidige) Schijf van Vijf en vragen niet naar medische achtergrond of leefgewoonten.

 • ‘Stop verkoop zware pijnstillers in de supermarkt’

  6 Feb 2018

  Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) wil een verbod op de verkoop van zware pijnstillers, zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen, in supermarkten.

 • Mannen negeren gehoorverlies

  6 Feb 2018

  Mannen boven de 55 jaar onderschatten de impact van gehoorverlies op de kwaliteit van hun leven. Hoewel vier op de vijf mannen door de omgeving wordt gewezen op hun gehoorverlies, ondernemen ze geen actie om er iets aan te doen.