Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Diverse artikelen over gezondheid

 

 • Mogelijke oorzaak van dyslexie gevonden

  18 Oct 2017

  Mogelijke oorzaak van dyslexie gevonden Het zit allemaal in de ogen. Dat is kortweg de conclusie die Franse onderzoekers trekken in het blad Proceedings of the Royal Society B. De onderzoekers bestudeerden de ogen van 30 studenten met dyslexie en vergeleken die vervolgens met de ogen van een controlegroep, bestaande uit 30 studenten zonder dyslexie. Al snel stuitten ze op […]Lees het volledige bericht (Mogelijke oorzaak van dyslexie gevonden) op Scientias.nl.

 • Blootstelling aan zonlicht verbetert de slaap

  18 Oct 2017

  Het licht waar mensen gedurende de dag aan worden blootgesteld, beïnvloedt niet alleen wanneer ze gaan slapen, maar ook de kwaliteit van hun slaap. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • Bloedtransfusie kan risicovoller zijn voor man als een vrouw het bloed doneerde

  18 Oct 2017

  Bloedtransfusie kan risicovoller zijn voor man als een vrouw het bloed doneerde De man heeft een kleinere overlevingskans als hij tijdens een bloedtransfusie bloed krijgt van een vrouw die al eens zwanger is geweest. Dat blijkt uit onderzoek van Sanquin en het Leids Universitair Medisch Centrum. De wetenschappers baseren hun conclusie op een onderzoek onder 31.000 patiënten in Nederland. Negatief verband Uit het onderzoek blijkt dat er […]Lees het volledige bericht (Bloedtransfusie kan risicovoller zijn voor man als een vrouw het bloed doneerde) op Scientias.nl.

 • Vrouwen melden zich vaker ziek dan mannen

  17 Oct 2017

  Vrouwen melden zich vaker ziek op hun werk dan mannen. Onder werknemers van 25 tot 35 jaar is het verzuimpercentage van vrouwen twee keer zo hoog als dat van mannen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 • Dertig dagen op bed liggen voor de wetenschap

  16 Oct 2017

  Dertig dagen op bed liggen voor de wetenschap Het gebeurt in Duitsland. Daar liggen op dit moment twaalf personen dertig dagen lang op bed. De proefpersonen werken mee aan een experiment van de Duitse ruimtevaartorganisatie. Die hoopt dankzij het experiment meer te weten te komen over de effecten die een verblijf in de ruimte op mensen – en dan met name de vloeistoffen […]Lees het volledige bericht (Dertig dagen op bed liggen voor de wetenschap) op Scientias.nl.

 • Paddo’s lijken het brein van mensen met een depressie te ‘resetten’

  16 Oct 2017

  Paddo’s lijken het brein van mensen met een depressie te ‘resetten’ En vervolgens ervaren deze mensen wekenlang minder symptomen. Dat suggereert een nieuw onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers van het Imperial College London. De onderzoekers verzamelden een aantal mensen met een depressie bij wie conventionele therapieën niets hadden uitgehaald en dienden ze psilocybine toe. Dit is een stofje dat de psyche beïnvloedt en dat van nature voorkomt […]Lees het volledige bericht (Paddo’s lijken het brein van mensen met een depressie te ‘resetten’) op Scientias.nl.

 • Stevenen we af op een wereld vol junks?

  14 Oct 2017

  Stevenen we af op een wereld vol junks? Het lijkt er wel op. En er is zelfs een gerede kans dat jij er één van bent. Gemiddeld pakken mensen ongeveer veertig keer per dag hun telefoon op. En gemiddeld staren ze zo’n drie uur per dag naar het scherm. Internet en games zijn de boosdoener. Maar liefst 40 tot 50 procent van de […]Lees het volledige bericht (Stevenen we af op een wereld vol junks?) op Scientias.nl.

 • 4000 jaar oude berguitrusting ontdekt in de Zwitserse Alpen

  13 Oct 2017

  4000 jaar oude berguitrusting ontdekt in de Zwitserse Alpen Smeltend ijs legt schatten uit de Bronstijd bloot. Beat Dietrich – opziener van een nabijgelegen berghut – kwam de berguitrusting in 2011 op het spoor. Toen de sneeuw zich door toedoen van een warme winter verder terugtrok dan gebruikelijk, zag hij in de Lötschberg-pas verschillende objecten liggen. Een jaar later togen archeologen naar het gebied […]Lees het volledige bericht (4000 jaar oude berguitrusting ontdekt in de Zwitserse Alpen) op Scientias.nl.

 • Diabetes Fonds start campagne tegen suikergebruik in producten

  10 Oct 2017

  Het Diabetes Fonds is gestart met de campagne Halve Maatregelen, om het suikergebruik in producten onder de aandacht te brengen.

 • Supplementen bevatten vaak niet beloofde hoeveelheid jodium

  6 Oct 2017

  Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

 • Klanten voedselbank eten ongezonder dan gemiddelde Nederlander

  4 Oct 2017

  Ondanks de hulp van de voedselbank, eten mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank ongezonder dan de gemiddelde Nederlander. Ze krijgen minder groente, fruit, vis en vezels binnen, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.

 • Vervolgonderzoek darmkanker weinig zinvol

  3 Oct 2017

  De vervolgonderzoeken voor mensen bij wie poliepen zijn gevonden en verwijderd tijdens dikkedarmkankerscreening, leveren weinig gezondheidswinst op. Dit concluderen onderzoekers van VUmc, AMC en NKI.

 • Hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheid

  3 Oct 2017

  Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Juriena de Vries van de Radboud Universiteit.

 • Docenten geven 'Daily Mile' een 7,5

  27 Sep 2017

  De meeste docenten zijn (zeer) positief over The Daily Mile, oftewel een kwartiertje onder schooltijd hardlopen met hun leerlingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar de impact van het beweeginitiatief in Nederland.

 • Nederlanders slapen vaak genoeg maar niet altijd goed

  18 Sep 2017

  Nederlanders slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent niet automatisch dat we ook goed slapen. Uit grootschalig meta-onderzoek in opdracht van de Hersenstichting blijkt dat een grote groep Nederlanders, met name vrouwen, slaapproblemen heeft.

 • Medicatie is gebruiksonvriendelijk voor oudere patiënten

  14 Sep 2017

  De gebruiksvriendelijkheid van geneesmiddelen moet aanzienlijk verbeterd worden. Dat zegt farmaceutisch onderzoeker Kim Notenboom van de Universiteit Utrecht.